Thursday, April 7, 2011

မုန္႔လံုးေရေပၚလုပ္နည္းေလးပါ။


6 Apr 11, 08:45 PM
tgi (guest):  မုန္႔လံုးေရေပၚလုပ္နည္းေျဖေပးပါ မေလးရွားတြင္ လုပ္စားဖို႔အေရးတၾကီးသိခ်င္ပါတယ္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္

tgi ေရ အေရးတၾကီးဆိုလို႔ သိသိျခင္းေျဖေပးလိုက္တယ္ေနာ္..
ဧကရီ ခ်က္စားဖူးတဲ႔နည္းေလးေပါ႔ မခက္ပါဘူး။

ပထမဆံုး ေကာက္ညင္းမုန္႔ ငါးပံု နဲ႔ ဆန္ၾကမ္းမုန္႔ တစ္ပံု ကိုေရာရပါ႔မယ္။



အဲဒီဆန္မုန္႔ကိုဆားအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး ေရေအးနဲ႔  ဆန္မုန္႔ေတြကိုအစီးေပါက္ျပီး စီးပိုင္ပိုင္အေနအထားေလာက္ရေအာင္နယ္ရပါမယ္။

၁၅မိနစ္ေလာက္ နယ္ျပီး တစ္နာရီေလာက္ နွပ္ထားျပီး မုန္႔နွပ္ရဲ႔ အေပၚမွာ အ၀တ္ပါးပါးေလး
အုပ္ထားလိုက္ပါေနာ္။
ျပီးရင္ ရလာသည့္ မုန္႔ညက္သားကို ကြမ္းသီးလံုးအရြယ္ အလံုးေလးေတြလုပ္ျပီး
 အတံုးငယ္ေလးမ်ားအရြယ္ လွီးထားတဲ႔ ထန္းလ်က္တံုးေလးကို မုန္႔လံုးအတြင္းဌာပနာေပးလိုက္ပါ။
လံုးထားတဲ႔ မုန္႔လံုးေလးေတြကို ဆန္မုန္႔ အနည္းငယ္ထည္႔ထားတဲ႔ ပန္:ကန္ျပားေပၚမွာ ထည္႔ရပါ႔မယ္။


ဘာျဖစ္လို႔လဲဆိုေတာ႔ ဆန္မုန္႔က မုန္႔လံုးေလးေတြ မကပ္သြားေအာင္ လို႔ပါ။





ျပီးရင္ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူေအာင္ က်ိဳထားတဲ႔ အိုးထဲကို ပစ္ထည္႔ျပီးျပဳတ္လိုက္ပါ။
မုန္႔လံုးေလးေတြ က်က္လာရင္ အလိုလို ေရေပၚေပၚလာပါမယ္..။
အဲက်မွ ဆယ္ယူျပီး ဆီအနည္းငယ္သုတ္ထားတဲ႔ ပန္းကန္ထဲ ထည္႔ျပီးအေပၚက အုန္းသီးျခစ္ေလး
ျဖဴးျပီးအသင္႔စားသံုးနိုင္ပါျပီရွင္႔။

tgi ေရ လုပ္စားျဖစ္ျပီးရင္ေတာ႔ နန္းေတာ္ကို လာတဲ႔ သူငယ္ခ်ငး္ေတြကုိ လာေက်ြးလွည္႔ပါအံုးေနာ္.:D