Sunday, April 10, 2011

အၾကင္နာနန္းေတာ္ေလးမွ သၾကၤန္အၾကိဳစတုဒီသာ ဖာလူဒါေလးပါ..:D

images?q=tbn:ANd9GcQqOkdFY4QaRNDILpjBVIE3TiyStch5UEIGHbLo72obAM8LgqeGFOwqOduI

မဂၤလာရွိေသာနွစ္သစ္ေလးမ်ားပိုင္ဆိုင္နိုင္ၾကပါေစရွင္႔။
အၾကင္နာနန္းေတာ္ကို ေရာက္ရွိလာၾကတဲ႔ ကိုကိုမမ ညီေလး ညီမေလး ေတြကို
ဧကရီ သၾကၤန္အၾကိဳ စတုဒိသာ ေလးေတြနဲ႔တည္ခင္းဧည္႔ခံပါရေစေနာ္။

ဒါေလးက ေရႊပုဇြန္က အထူးမွာယူထားတယ္ ေရႊပုဇြန္ဖာလူဒါေလးေပါ႔။:D
အားရပါးရ သံုးေဆာင္သြားၾကပါေနာ္။

2Q==


ေအာ္..ဒါနဲ႔ အေ၀းေရာက္ေနတဲ႔ သူေတြ ဒီလိုသၾကၤန္ရက္အားလပ္ရက္ေလးမွာ
သူငယ္ခ်င္းေတြစု စတုဒီသာလုပ္ျပီးကုသိုလ္ရွာခ်င္ရင္ေတာ႔ ဧကရီ က ကုသိုလ္ယူတဲ႔အေနနဲ႔
ဖာလူဒါ လုပ္နည္းေလးပါ ေျပာျပလိုက္မယ္ေနာ္.
အရင္ဆံုး ဖာလူဒါမွာ ထည္႔ရမဲ႔ အဆာပလာေလးေတြ ေျပာျပပါ႔မယ္။

၁။ ႏြားႏိူ႔ -

၂။ ႏွင္းဆီရနံ႔ (Rose Syrap) -

၃။ သၾကား

၄။ဆားနဲနဲ

၅။ စပ်စ္သီးေျခာက္

၆။ plam seeds

၇။သာကူေစ့

၈။ၾကက္ဥပူတင္း

၉။ထပ္တရာ ေက်ာက္ေက်ာ

၁၀။ဖ႐ံုယို

၁၁။ ေမွ်ာ့ေခ်ာင္း

၁၂။ေရခဲမုန္႔

ကဲ ..ဒါေတြစံုရင္ ပထမဆံုး ဖာလူဒါေလးမွာပန္းေရာင္ အရည္ေလး ျဖစ္ေအာင္
လုပ္ထားရပါ႔မယ္။ ပါဝင္တဲ့ပစၥည္းေတြအရင္ေျပာျပပါ႔မယ္။
၁။၂။၃။၄။ မွာပါတဲ႔ အဆာပလာေလးေတြကိုေရေမႊလိုက္ရင္ ပန္းေရာင္အရည္ လွလွေလး ရပါၿပီ။ အေရာင္ကေတာ့ ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ႔ ႏွင္းဆီရနံ႔ကို အတိုးအေလွ်ာ့လုပ္ ေပါ့။ အခ်ိဳလည္း ဒီလိုပါပဲ သိတ္ခ်ိဳ တာမႀကိဳက္ရင္ သၾကားေလွ်ာ့ထည့္ပါ။ ဆားလည္း နဲနဲပဲ ထည့္ရပါတယ္။

ေအာက္ကနွင္းဆီရနံ႔ဗူးေလးပံုပါ။ ပန္းေရာင္အရည္ေလးရဖို႔အဓိကလိုအပ္တယ္ေလ။

images?q=tbn:ANd9GcT5sYPRcZiRlqB4SUG8LCm5HoL17JUsPhjA550khdDk2CLGC6bX

ဒါေလးကေမ်ာ႔ေခ်ာင္းေလးေတြပါ။

9k=

ေအာက္ကပံုေလးက plam seeds  ပံုေလးပါ။ရယ္ဒီမိတ္ေလးေတြ ၀ယ္လို႔ရပါတယ္။

images?q=tbn:ANd9GcTfnf_zX-pL-CHS2ZAw4R8JUyXQLluSdfknFVMQ1Oqjgf8I6Sb49A

သာကူေစ႔ေလးေတြကို ဖါလူဒါထဲထည္႔ဖို႔ လုပ္နည္းေလးပါေရးေပးလိုက္ပါ႔မယ္။
ေရေႏြး ဆူဆူထဲ သာကူေစ့ေတြ ပစ္ထည့္ၿပီးရင္ ေမႊေပးေနပါ ႏိူ႔မဟုတ္ရင္ သာကူေစ့ေတြက လံုးသြားတတ္ပါတယ္။ သာကူေစ့ ျပဳတ္ရည္ ပ်စ္လို႔မွ သာကူေစ့ မ်က္ဆံ မၿပဲေသးရင္ ေရေအး နဲနဲ ထပ္ထည့္ပါ။
သာကူေစ့ေတြ အျဖဴဆံေလးေပ်ာက္ၿပီဆိုမွ ေရစစ္ၿပီး ထည့္မဲ့ခြက္ထဲ ေရေအး နဲနဲ နဲ႔ အတူထားပါ။
မဟုတ္ရင္ သာကူေစ့ေတြ ကပ္ၿပီး ပ်စ္ခဲခဲႀကီး ျဖစ္သြားတတ္ လို႔ပါ။ဒါဆို သာကူေစ႔ ခ်က္နည္းေလးရျပီေနာ္။


ေနာက္တစ္ခုဖါလူဒါထဲထည္႔ဖို႔ၾကက္ဥပူတင္းလုပ္ရပါမယ္။
အရင္ဆံုးႏြားနို႔ တစ္လီတာဗူးကို ၾကက္ဥ ၆လံုး၊ သၾကားနဲ႔ ဆားထည့္ၿပီး နာနာေခါက္ပါ။
 ၿပီးမွ Steamer ထဲမွာ မိနစ္ ၂၀ ထည့္ေပါင္းရပါတယ္။
ဒါဆိုၾကက္ဥပူတင္းနို႔ေပါင္းေလးရပါျပီ။

 ေက်ာက္ေက်ာ အထပ္ေလးေတြကို ႀကိဳက္တဲ့ပံု ေလးေထာင့္တံုး ဒါမွမဟုတ္ အေခ်ာင္းေလးေတြ လီွးၿပီးထားရပါတယ္။

Z

အရင္ဆံုး ေသာက္ခ်င္႔စဖြယ္ဖါလူဒါတစ္ခြက္ စျပီးျပင္ဆင္မယ္ဆိုရင္ေတာ႔
ဖန္ခြက္သန္႔သန္႔ေလးမွာ ဘာမွမထည္႔ခင္ ေအာက္ေျခမွာ ေရခဲအရင္ထည္႔ရမယ္ေနာ္။
ျပီးမွ ပန္းေရာင္အရည္ေဖ်ာ္ထားတာေလးထည္႔မယ္။
ေနာက္မွ က်န္တဲ႔အဆာပလာေတြကို မွန္းထည္႔ပါ။ျပီးရင္ အေပၚမွာေရခဲ႔မုန္႔ေလးတင္ေပးရမယ္။
ဒါဆို ဖာလူဒါ တစ္ခြက္ျဖစ္ျပီေနာ္။

2Q==

မုန္႔လုပ္ေဆာင္းဖတ္နဲ႔ အုန္းသီးျခစ္ေလးေတြပါထည္႔ခ်င္ရင္လည္းရပါေသးတယ္။

images?q=tbn:ANd9GcRBeQ4tGLF_7tpcO_oUYxbqlu8XYxX-p_oI4BUdDPkU7pNj8Mwk

(ကိုဧကရာဇ္ကမိုးမိထားလို႔ဖ်ားေနတယ္ဆိုေတာ႔ မေသာက္နဲ႔ေနာ္ ရင္ၾကပ္မွာစိုးလို႔ပါ)