Saturday, April 28, 2012

လီမြန္ၾကက္သားေၾကာ္


လီမြန္ၾကက္သားေၾကာ္က လီမြန္နဲ႔ ေရာေၾကာ္ထားတာမုိ႔ လီမြန္ အနံ႔ေလးေရာ၊ အရသာေလးပါ စားလုိ႔ ေကာင္းပါတယ္… ထမင္းနဲ႔ တြဲစားဖုိ႔လည္း အလြန္လိုက္ဖက္တဲ႔ တရုတ္ဟင္းလ်ာ တစ္မ်ဳိးပါပဲ။ တူတူခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္ရင္ဗံုသား – ၁၅က်ပ္သား (၁လက္မအရွည္အေစာင္းလွီးပါ)
၂။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၃။ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၄။ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
၅။ ခရုဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၆။ နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
ရ။ ဂ်ဳံမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ဇြန္း
၈။ လိေမၼာ္ခြံ – အနည္းငယ္ (ျခစ္တံျဖင္႔ စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္စာ ျခစ္ထားပါ)

ေဆာ႔လုပ္ရန္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ လိေမၼာ္သီး – ၁လံုး (အခြံႏႊာ အေစ႔ထုတ္ထားျပီ အရည္ညစ္ရန္ အဆင္သင္႔လုပ္ထားပါ)
၂။ ဗနီဂါ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
၃။ ပဲငံျပာရည္အရည္ – စားပဲြတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၄။ သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ ေရ (သို႔) ၾကက္ျပဳတ္ရည္ ( လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးစာ)
၆။ ေကာ္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း၁ဇြန္း
ရ။ ၾကက္သြန္နီ – တ၀က္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
၈။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ပါးပါးလီွးထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ပါ၀င္ပစၥည္မ်ား ( ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ ခရုဆီ၊ နွမ္းဆီ) တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ ေဇာက္ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ ေရာနယ္လိုက္ပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ေရာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ဂ်ဳံမွုန္႔ မ်ားျဖင္႔ ကပ္ေပးပါ။
၃။ ၾကက္သား စေၾကာ္လို႔ ရပါျပီ။ ဒယ္ထဲကို ဆီမ်ားမ်ား ထည္႔ျပီ ၾကက္သားမ်ားကို မကပ္ေစရန္ ၂သုတ္ေလာက္ ခြဲျပီ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ အညိွေရာင္သန္းသည္ အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
၄။ အညိွေရာင္သန္းလာျပီ ဆိုလွ်င္ ၾကက္သားမ်ားကို ဆီစစ္၍ ျပန္ဖယ္ထားေပးပါ။
၅။ ၾကက္သားေၾကာ္ျပီလွ်င္ ေဆာ႔မခ်က္မီ လိေမၼာ္သီးကို အဖတ္မ်ား မပါပဲအရည္ရေအာင္ ဇကာျဖင္႔ ညွစ္ထုတ္ေပးပါ။

၆။ ျပီးလွ်င္ ေဆာ႔စခ်က္ပါေတာ႔မည္။ ဒယ္ထဲသို႔ ေဆာ႔ခ်က္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္မ်ား ျဖစ္ေသာ (လိေမၼာ္ရည္၊ ဗနီဂါ၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ သၾကား၊ ေရ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ) တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ ၁မိနစ္ခန္႔ ဆူေအာင္ တည္ထားလိုက္ပါ။
ရ။ ဆူလာလွ်င္ အရသာ အေပါ႔အငံ႔ကို ျမည္း၍ အေနေတာ္လွ်င္ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ား နွင္႔ လိေမၼာ္အနံ႔ေမႊးေအာင္ ျခစ္ထားေသာ လိေမၼာ္ခြံမ်ားကို ထည္႔ျပီ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၈။ ျပီးမွ ေကာ္မွုန္႔ (စားပြဲတင္ဇြန္း၁ဇြန္း)ကို ေရအနည္းငယ္ျဖင္႔ ေဖ်ာ္၍ ဒယ္ထဲသုိ႔ ေလာင္းခ်လိုက္ပါ။
၉။ လိေမၼာ္အနံ႔အရသာ ေမႊးၾကိဳင္ေနသည္႔ လီမြန္ ၾကက္သားေၾကာ္ကို ထမင္းနဲ႔ ျမိန္ရွပ္စြာ စားသံုးနုိင္ပါျပီ….

from http://getacookrecipe.wordpress.com/

Wednesday, April 25, 2012

Tuesday, April 24, 2012

ပုဇြန္ထုတ္ေၾကာ္

ပုဇြန္ထုတ္ေၾကာ္

ဒီပုဇြန္ထုုတ္ေၾကာ္ ခ်က္နည္းက ၀တ္ရည္ အကိုၾကီးရဲ႔ ခ်က္နည္းပါ။ အကုိၾကီး ရန္ကုန္ ျပန္လာလည္တိုင္း ခ်က္ေကြ်းေလ႔ ရွိတာမို႔ အမွတ္တရ အေနနဲ႔ မေန႔က လုပ္စား ျဖစ္တာပါ။ လုပ္ရတာလည္း အရမ္းလြယ္ျပီ အရသာက ခ်ဳိစိမ္႔ ေမႊးေနပါတယ္။ ပုဇြန္ေက်ာခြဲျပီ အစားသြပ္ထားတာမုိ႔ သာမန္ ပုဇြန္ထုတ္ေၾကာ္ေတြနဲ႔ လုပ္နည္း လံုး၀ မတူပါဘူး။ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ပုဇြန္ထုုတ္ – ၄ေကာင္
၂။ မုန္လာဥနီ – ၁ဥ (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၅မႊာ (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၄။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း ( ပါးပါးလီွးပါ)
၅။ ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
၆။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ရ။ သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၈။ ၾကက္ဥ – တ၀က္ (ခေလာက္ပါ)
၉။ ဂ်ဳံ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ပုဇြန္ထုတ္ကိုကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီ အခြံကို အလယ္ကေန ကတ္ေၾကးျဖင္႔ ညွပ္လိုက္ပါ။ ျပီလွ်င္ ဓားျဖင္႔ အလယ္ေၾကာကို အနည္းငယ္ လွီးလိုက္ပါ။

၂။ ထုိ႔နည္းအတိုင္း က်န္ပုဇြန္ထုတ္ ၃ေကာင္ကုိ ဆက္လက္ျပဳလုပ္ပါ။
၃။ ျပီးလွ်င္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (မုန္လာဥနီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ခရုဆီ၊ ၾကက္ဥ၊ ဂ်ဳံ) တုိ႔ကို ခြက္တစ္ခုထဲ ေရာနယ္လိုက္ပါ။

၄။ ျပီးလွ်င္ ေရာနယ္ထားေသာ အစားမ်ားကို ပုဇြန္ထဲသို႔ အစားသြပ္ေပးပါ။

၅။ ခုပုဇြန္ထုတ္ေၾကာ္လို႔ ရပါျပီ။ ဒယ္ထဲ ဆီစားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း ထည္႔ျပီ အစားသြပ္ထားေသာ ပုဇြန္မ်ားကို မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ ၂မိနစ္ခန္႔ ဆီပူထုိးေၾကာ္ေပးပါ။
၆။ အရသာေရာ၊ အနံ႔ပါ သင္းသည္႔ ပုဇြန္ထုတ္ ေၾကာ္ေလးကို ထမင္းပူပူေလးျဖင္႔ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…


From Wutyee Food House