Wednesday, February 2, 2011

ခ်က္မယ္ ျပဳတ္မယ္ စားၾကမယ္...:D

အားလံုးမဂၤလာပါရွင္႔..ဒီေန႔ေလ. ဧကရီ စိတ္ကူးတစ္ခုရလာတယ္..ဒီအၾကင္နာနန္းေတာ္ဆိုက္ဒ္ေလးမွာ
အိမ္ရွင္မ အစီအစဥ္ေလး မပါေသးေတာ႔..ဟင္းခ်က္နည္းေလး မုန္႔လုပ္နည္းေလးေတြ ကို ကိုယ္ပိုင္ လက္စြမ္း
ေလးျပျပီး ခ်က္ထားတာေလးေတြ တင္သြားခ်င္တယ္ေပါ႔။
ေအာ္ ဒါနဲ႔..ေအာက္က ရိုက္ထားတဲ႔ ပံုေလးကို ကိုဧကရာဇ္ကို ျပမိပါတယ္ သူက မုန္႔ျပားသလက္လားတဲ႔..:D
သြားပါျပီ ဧကရီလက္ရာေလး...
တကယ္ေတာ႔ ဧကရီကေတာင္ၾကီးသူ ဆိုေတာ႔ရွမ္းရိုးရာ အစားအစာထဲက ကိုယ္လုပ္တတ္တဲ႔ အင္းေလးငါးထမင္းနယ္
ေလးေပါ႔။ ရွမ္းျပည္သားတိုင္း သေဘာက်နွစ္သက္တဲ႔ အစားအစာေလးေလ။
ေတာင္ေပၚသူ ေတာင္ေပၚသားတိုင္းလုပ္စားတတ္ေပမဲ႔ ေျမျပန္႔က အစ္ကိုအစ္မ ေတြက် မျမင္ဖူးတဲ႔သူေတြေတာင္ရွိတာ
လက္ေတြ႔ေပါ႔..ကိုဧကရာဇ္ၾကီးေမးသလိုေပါ႔ (မုန္႔ျပားသလက္လားတဲ႔)..အဲလိုေပါ႔.
ကဲ..ဒါဆို တကယ္စားခ်င္တဲ႔သူေတြအတြက္  ငါးထမင္းနယ္ လုပ္နည္း ေလး ဧကရီ လက္ေဆာင္ေပးလိုက္မယ္ေနာ္.

food.gif


ရွမ္းဆန္၊ ငါးရံ႕၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဂ်ဴးျမစ္၊ င႐ုတ္သီးေတာင့္  နံနံပင္။
ရွမ္းဆန္ကုိ သိပ္ေပ်ာ့မသြားေအာင္ ေရအေနေတာ္ေလးထည့္ၿပီး ေရခန္း
ခ်က္မယ္။
ၿပီးရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ဆီမထည့္ဘဲ နႏြင္းေလးနဲ႔ေရာၿပီး
ေမႊခ်က္ေလးခ်က္ထားပါ။
ငါးရံ႕ကို ျပဳတ္၊ အ႐ိုးႏႊင္ၿပီး မြမြေလးဖြထားပါ။
ရွမ္းဆန္ခ်က္ထားတဲ့ ထမင္းကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္နဲ႔ ေစးပိုင္ေနေအာင္ နယ္ၿပီး အေပၚကေန ႏႊင္ထားတဲ့ ငါးရံ႕မြမြ
ေလးေတြျဖဴးပါ။

images?q=tbn:ANd9GcRdjBLYU9c0ipMaKP-E23r3UkHnWqrtx-VZuXHWaKrcgpi26s2p&t=1images?q=tbn:ANd9GcQRa1qetVp9dAeJQ-zaX0qBQmWk-auwXXcFFXWLFIunQbhGTOeY6UpMeJQP

တြဲဖက္စားဖို႔ ေရစင္စင္ေဆးထားတဲ့ ဂ်ဴးျမစ္၊ င႐ုတ္ေတာင့္အႂကြပ္ေၾကာ္ နံနံပင္ တို႔နဲ႔ တြဲဖက္လိုက္ၿပီဆိုရင္ေတာ့ ငါးထမင္းနယ္ကို

အရသာ ရွိရွိစားသံုးႏုိင္ပါၿပီ။
တကယ္လို႔ သတ္သတ္လြတ္စားသူေတြအတြက္ေတာ႔ ငါးေနရာ မွာ အာလူးျပဳတ္ေလးအစားထိုးျပီး နယ္ျပီးစားေသာက္မယ္ဆိုရင္

အာလူးထမင္းနယ္ေလးျဖစ္သြားမယ္ေလ..


ကဲ..စားလိုက္ၾကစို႔ေနာ္...(ေနာက္ရက္ေတြ လည္း အလည္လာတဲ႔ သူေတြကို တစ္ေန႔တစ္မ်ိဳး မရိုးရေအာင္ ခ်က္ေက်ြးသြားမယ္ေလ):D

ေနာက္ရက္ ခ်က္ေက်ြးမွာကေအာက္က ဓါတ္ပံုေလးထဲက  အင္းေလး၀က္သားခ်ဥ္ေနာ္..(မၾကာမွီေမ်ွာ္)..............:)

images?q=tbn:ANd9GcRNOICz7uijs7pAxKApxlaiR04I9QHCNA6ADekw8RFz1t2railCsA


                                                                                ***ဧကရီ***