Wednesday, February 23, 2011

Sandwish ........:D

ဒီမနက္..ဧကရီ သိပ္ေနမေကာင္းတာနဲ႔ ဘာလုပ္စားရမလဲ လို႔ စဥ္းစားရင္း
ေကာ္ဖီတစ္ခြက္စာေလာက္ကို ေကာ္ဖီနွပ္အိုးေလးထဲ ထည္႔နွပ္ေနတံုး စိတ္က
မနက္စာေလးကို ဘာလုပ္စားရရင္ ေကာင္းနိုးနိုးေပါ႔..:P
ဒါနဲ႔ မီးဖိုထဲ အရံသင္႔ရွိေနတဲ႔ ေပါင္မုန္႔ေလးကို ကင္စက္ေလးနဲ႔ ကင္ေနရင္း
sandwish ေလး လုပ္စားျဖစ္လိုက္တယ္ေလ..:D

images?q=tbn:ANd9GcS7jSIFCLxUvCCDNvsyvfF6PVkImMUOAXCHPbaiZ4Zrl4fZ9yG0

ဧကရီ ရဲ႔ မတတ္တေခါက္လက္ရာေလးျဖစ္တဲ႔ လုပ္နည္းေလးလည္း မ်ွေ၀ခ်င္တာနဲ႔ ေရးေပးလိုက္တယ္ေနာ္.

ပထမဆံုး ေပါင္မုန္႔ေလးကို အေနေတာ္ အခ်ပ္ေလး လွီးရပါမယ္.။
ေပါင္မုန္႔ရဲ ႔ေဘးနုတ္ခမ္းသားေတြ ကို ေလးေတာင္႔က်က် ေလးလွီးလိုက္မယ္။
ေနာက္ ေပါင္မုန္႔ မီးကင္စက္ေလးနဲ႔ ကင္လိုက္္မယ္။

images?q=tbn:ANd9GcTCjvdMoR50pRTXJqDfJCcZH2_yZueRthjaWGJrqZ0-mwN5Z3mt
ေနာက္ လိုအပ္တဲ႔ ပစၥည္းေလးျဖစ္တဲ႔  mayonnaise ေလးကို ဟင္းခပ္ဇြန္းတစ္ဇြန္းစာေလာက္ကို
ဟင္းပန္းကန္ေလးထဲ ခပ္ထည္႔ျပီး ျမန္မာပါးစပ္နဲ႔ ကိုက္ညီေအာင္ ဘာေတြထည္႔မလဲဆိုေတာ႔
ၾကက္သားမွဳန္႔ အနည္းငယ္..ငရုပ္ေကာင္းမွဳန္႔ ေလးအနည္းငယ္ ထည္႔ရပါ႔မယ္။


images?q=tbn:ANd9GcTGov6aQpOyDuliJ0tLiUbTG0mFAViEE_XJUNHkPG23TE8Ysa6wimages?q=tbn:ANd9GcQ01dDKHq3JH087tfR-1eJCly0b4zz7bf84WKs48Gpg-OEWtAa7WmSiFQQ

ေနာက္ budder ကို ဓါးပါးပါးေလးနဲ႔ ခပ္ယူ ျပီး ေပါင္မွဳန္႔မီးကင္ေလးမွာ ေနရာအနွ႔ံ သုတ္
လိမ္းေပးရပါ႔မယ္။အဆီဗူး နဲ႔ မဟုတ္ဘဲ အခ်ပ္ေလးေတြနဲ႔ ထည္႔လည္းရပါတယ္။


images?q=tbn:ANd9GcQcUQhNTpSuhxF_JdIQ7-Pdg-xPLZhs4jC9wAVpsfbY8QbZS7B6rCYWsi0qvgimages?q=tbn:ANd9GcROulfdBFBLSjocK3CuCpin0V_HziWUunocW2eYwQZjBcsFlV6e

ေနာက္တမ်ိဳးက ေပါင္မွဳန္႔ကို မီးမကင္ပဲ အျဖဴထည္လုပ္စားရင္လဲ ရပါတယ္။
ေပါင္႔မွဳန္႔ အျပားေလးေတြမဟုတ္ပဲ အလံုးေလးေတြဆိုရင္ေတာ႔ အလ်ွားလိုက္
ေပါင္မွဳန္႔ရဲ႔ ၀မ္းပိုက္သား အလည္ေလာက္ ကေနလွီးေပးရပါ႔မယ္။




images?q=tbn:ANd9GcRlE0DLdU1defLi5vSIVCyl1LkGCTu50qHiZKOyWTdbSfG2joRYchiuI5VGimages?q=tbn:ANd9GcRE7cvyGJ8-k31H8ePWIq_KtO0xxr0evq0HkVKQfSU5QmFM2aHd

ေနာက္ ၾကက္သားျပဳတ္ေလးကိုဆားနဲ႔နယ္ျပီးအမႊားေလးျဖစ္ေအာင္. ႏႊာေပးရပါ႔မယ္။
ေနာက္ အရံသင္႔လုပ္ထားတဲ႔ mayonnaise ပန္းကန္ထဲထည္႔ျပီးနွံ႔ေအာင္ ေမြေပးျပီး
ေထာပတ္ဆီ သုတ္ထားတဲ႔ ေပါင္မွဳန္႔ေလးေပၚမွာ ဓါးျပားေလးနဲ႔ ခပ္ယူျပီး ပါးပါးေလး
ညီေနေအာင္ တင္လိုက္ပါမယ္။
အလြယ္ရခ်င္ရင္ေတာ႔  အသားျပားေလးေတြ မီးကင္ျပီးထည္႔ရင္လဲရပါတယ္။



images?q=tbn:ANd9GcQWj4_DpWyRN1Gq3cyGP9JyG4mkADe04J3uJrfvgd5DpCntwUAJimages?q=tbn:ANd9GcR45UhjHVUokouYNgsVJPKihVHDxKFsfqmEK1pN2kHOYU92xa9Z6gimages?q=tbn:ANd9GcRSo7Le6ccXOQYiYR4u4_LqQvJLCUO2uiYOrlXo8GzBHR5kDPOE

အဲဒီေနာက္...ေရေဆးထားတဲ႔ သခြားသီး.ခရမ္းခ်ဥ္သီး. တို႔ကို ပါးပါးလွီးျပီး  ေပါင္မွဳန္႔ေလးေပၚမွာ ေပါင္မွဳန္႔ နုတ္ခမ္းသားေလးနဲ႔ အပိုအလိုမရွိ ေအာင္ညီေနေအာင္ စီလိုက္ျပီး ဆလပ္ရြက္ ေလးကို
ထပ္လိုက္ပါမယ္။


images?q=tbn:ANd9GcRDRXxJYPfeI8mNP_vOR2Ujrc1bXCl8Xs_pENnrhQLpTU5lGEGhfwimages?q=tbn:ANd9GcRtH3jv1sKtmxE7e8jCxR9o5BdbRsO_irr601kPYPvmhcP2hvIn

ဒီလိုေလး နွစ္ထပ္ေလာက္လုပ္ေပးျပီး စင္းနွီးတံုးေပၚေလးမွာ တင္လိုက္မယ္။ေနာက္ သြားၾကားထိုးတံ
ေလးနွစ္ေခ်ာင္းကို ေပါင္မွဳန္႔ရဲ႔ ဘယ္ညာ တစ္ဖက္စီ နွစ္ေခ်ာင္းထိုးေပးရပါ႔မယ္။

images?q=tbn:ANd9GcR7KYg_Z5voeLg2WMTwtAaKO2vGVprCaz5KpvaPuc9avMx-wVIVFV_QDMmo

ေနာက္ျပီး ၾတိဂံ ပံုေလး အရံသင္႔ လုပ္ထားတဲ႔ မွဳန္႔ကို လက္ေလးနဲ႔ အသာဖိျပီး လွီးေပးပါမယ္။

images?q=tbn:ANd9GcSj9_rDnJo6y-nMZbRxA4LwBsaq90W2oQ6lRp0EsoJkV6joqSpa

ဒါက ေပါင္မွဳန္႔ အခ်ပ္ေလးေတြနဲ႔ လုပ္စားရင္ လွီးရတာေပါ႔။
တကယ္လို႔ ေပါင္မွဳန္႔ အလံုးေလးနဲ႔ပဲ လုပ္ရင္ေတာ႔ လွီးစရာလိုဘူးေလ။..)


images?q=tbn:ANd9GcQ-_jhQtuCf3AM1-mzJPFmiGTU21LneNNL4ZCHTWsO1QiEiP_70Z81sLWm8Pg

ေနာက္ ေဆာ႔ ၾကိဳက္တဲ႔ သူေတြ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔ေလး အနည္းငယ္ ထည္႔စားနိုင္ပါတယ္။

2Q==

ဒါဆိုရင္ အရံသင္႔ျဖစ္ျပီမို႔ စားခ်င္စဖြယ္..sandwish ေလး ျပီးပါျပီ..။
ေကာ္ဖီ အိုဗာဒင္း ေဟာလစ္ မိုင္လို တစ္ခုခုေဖ်ာ္ျပီး မနက္စာအဆာေျပေလး လုပ္စားၾကမလား.
ညေနစာ အဆာေျပ အပ်င္းေျပေလး ျဖစ္ျဖစ္ အခ်ိန္အခါမေရြး လုပ္စားၾကတာေပါ႔ေနာ္......:D 










 ကိုဧကရာဇ္ စားေနသည္

                                                                                       ***ဧကရီ***