မွိဳကန္ဇြန္းေၾကာ္ေလးပါ။မေၾကာ္တတ္ေသးတဲ႔ သူငယ္ခ်င္းေတြအတြက္ေနာ္...
အဟမ္း..အဟမ္း..အိမ္ရွင္မေလသံ နဲ႔ အရင္မိတ္ဆက္ပါရေစေနာ္..
ထမင္းစား၀ိုင္းတစ္ခု ၀င္လိုက္ျပီ ဆိုပါစို႔..
အရင္ဆံုး ပါးစပ္နဲ႔ မစားခင္ ဘာနဲ႔ အရင္စားသင္႔တယ္ထင္လဲဟင္..
ဧကရီ ကေတာ႔ မ်က္စိနဲ႔ အရင္စားတာ..အဟီးးးး ..
ဘာလို႔လဲ ဆိုေတာ႔ ကိုယ္႔ၾကည္႔မိတဲ႔ ထမင္းစား၀ိုင္းေလးဟာ စားခ်င္စဖြယ္ေလး လွလွပပ ျပင္ထားမယ္
ေနာက္ ဟင္းမယ္ေလးနွစ္မ်ိဳး သံုးမ်ိဳးေလာက္နဲ႔ ဆိုရင္ ..ေတာ႔ ထမင္းပိုျမိန္တာေပါ႔ေလ..
ခု ဒီမနက္ ဧကရီ လက္ရာေလး..မိွဳကန္ဇြန္းေၾကာ္နည္းေလး ေရးတင္လိုက္ပါတယ္..
တစ္ေယာက္နဲ႔ တစ္ေယာက္ေတာ႔ တူ၀ူးေနာ္..ဒါက ဧကရီ လက္ရာ..
ပထမဆံုး မိွဳနဲ႔ကန္ဇြန္းကို ေသခ်ာေလးေရြးပီးေသခ်ာေဆးေၾကာမယ္.
ေနာက္ ဂ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴေလးဓါးျပားရိုက္မယ္။ ဧကရီက ေတာ႔ ကန္ဇြန္းရြက္ေၾကာ္ရင္ ငံျပာရည္မသံုးဘူးေလ..
ခဏေနရင္ အဒီ ကန္ဇြန္းက အညိဳေရာင္ၾကီးျဖစ္သြားလို႔..
ေအာက္က ကန္ဇြန္းရြက္ေလးရဲ႔ အေရာင္နဲ႔ ယွဥ္ၾကည္႔မယ္ေနာ္...:P
ဘာသံုးလဲဆိုေတာ႔ ခရုဆီသံုးပါတယ္..သူက ဟင္းေရာင္ေလးလွတယ္ ကာလာမေျပာင္းဘူးေလ။
ခက္ေတာ႔မခက္ပါဘူး..တစ္ခုေတာ႔ရွိတယ္ ကန္ဇြန္းရြက္ေလးေတြအျမဲ တမ္းစိမ္းေနေအာင္ဘယ္လိုေၾကာ္မလဲဆိုရင္
ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲ ကန္ဇြန္းရြက္ေလးကိုအရင္ ေရေႏြးေဖ်ာလိုက္ျပီးအျမန္ဆယ္ယူ.. ေရေအးနဲ႔ ခ်က္ျခင္းစိမ္လိုက္ရပါတယ္။
(ဒါက လ်ိဳ႔၀ွက္နည္းေလးေနာ္ ေဟာ္တယ္ေတြမွာကန္ဇြန္းရြက္ေၾကာ္ေတြ အိမ္မွာေၾကာ္သလိုမဟုတ္ပဲ စိမ္းစိမ္းေလးျဖစ္ေန
ရတဲ႔ နည္းေလ)
ျပီးရင္ဆယ္ထားၿပီးေတာ႕ ဂ်င္းၾကက္သြန္ဆီသတ္ျပီး ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင္႔ေလး တစ္ေတာင္႔နွစ္ေတာင္႔ေလာက္ဓါးျပားရိုက္ပီးလိုက္ထည္႔မယ္။
မွိဳ ကိုအရင္ေၾကာ္ မက်က္တက်က္အခ်ိန္ ကန္ဇြန္းရြက္ထည္႔ ေၾကာ္..ၾကက္သားမွဳန္႔ေလးခတ္ရံုပါပဲ။
မီးမ်ားမ်ားေလးေၾကာ္ဖို႔မေမ႔နဲ႔ေနာ္..ဒါမွ ပိုစားေကာင္းတာ ။
ေတြ႔တယ္ေနာ္ ကန္ဇြန္းရြက္ေလးေတြ စိမ္းေနတာေလ။ အဟဲ..သူမ်ားဆီက ၾကားဖူးနား၀ေလ်ွာက္ေျပာတာ..အဟဲ..
ေအာ္ ..ေနာက္ရွိေသးတယ္ ပဲျပားနဲ႔ ပဲပင္ေပါက္ပါ ထည္႔ခ်င္ရင္ထည္႔ေၾကာ္လို႔ရေသးတယ္ေလ။
အဲလိုေလးေပါ႔ ..အျမင္နဲ႔ အရင္စားၾကည္႔ေပါ႔္... ေကာင္းမေကာင္း ျပန္ေျပာေနာ္..:D